5 manieren om binnen no-time weer in je outfit te passen!

Als je een paar kilo bent aangekomen, lijken de kleren die je eens perfect paste al snel wat strak te zitten. Je voelt je misschien zelfbewust over je uiterlijk en merkt dat je sociale evenementen vermijdt. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om af te vallen en er beter uit te zien in je kleren, zonder dat je een intensief dieet hoeft te volgen of uren in de sportschool hoeft door te brengen, waarmee je binnen no-time weer een mooi gewicht op de weegschaal ziet staan. In feite heb je alleen een beetje wilskracht nodig en een paar eenvoudige tips die we in deze post met je gaan delen. Ben je er klaar voor?

Meer lichaamsbeweging

Misschien merk je dat je zegt: “Maar ik wil niet sporten! Ik sport al veel!” Wel, het valt niet te ontkennen: meer cardio doen helpt je beslist bij het afvallen en een weegschaal kopen kan je helpen on track te blijven. Als je elke ochtend en avond 45 minuten cardio-oefeningen doet, verbrand je elke dag zo’n 400 calorieën meer dan wanneer je dit niet zou doen. Doe dit zes dagen per week en tegen het eind van de maand ben je heel wat kilo’s kwijt! Je zult er versteld van staan hoeveel wat meer lichaamsbeweging voor je kan doen.

Gezonder eten

Gezonde eetgewoonten zijn ook een heel belangrijk onderdeel van afvallen. Als je elke dag junkfood en vette maaltijden eet, is de kans groot dat een deel van het gewicht dat je verliest spiermassa zal zijn in plaats van vet. Je zult het merken als je kleren iets te groot beginnen te worden! Probeer meer salades en vezelrijke groenten (vooral bonen) te eten, want die geven je langer een vol gevoel en helpen je om je aan gezonde eetdoelen te houden.

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt

Over deze heb je misschien nog nooit nagedacht: voldoende water drinken is essentieel als je wilt afvallen! Water helpt je spieren efficiënter te werken, wat betekent dat al je inspanningen in de sportschool eerder vruchten afwerpen. Ook is gehydrateerd blijven geweldig voor je je huid, je humeur en je energieniveau. Drink dus flink door!

Eet regelmatig kleine maaltijden gedurende de dag

Deze tip geldt vooral voor mensen die er moeite mee hebben om tussen de maaltijden door niet te eten. Als je een van hen bent, probeer dan om de twee uur of zo gezonde tussendoortjes te nemen, maar laat je niet langer dan 3 uur zonder maaltijd gaan. Dit houdt je stofwisseling op gang en helpt je sneller gewicht te verliezen. Ook zijn frequente kleine maaltijden geweldig als je ’s avonds laat snacken wilt vermijden

Verlies watergewicht voor speciale gelegenheden

Een andere goede manier als je écht snel wat gewicht wilt verliezen, is door het verliezen van watergewicht. Deze techniek gebruiken vechtsporters vaak om hun doel te halen voor een weging. Dit is hoe het werkt: je drinkt veel water en vermindert tegelijk drastisch je natrium inname. Een andere manier is juist door vocht te verliezen door bijvoorbeeld een sauna of intensieve sport. Dit zorgt ervoor dat je lichaam zich in een mum van tijd ontdoet van overtollig water, dus als je je de volgende ochtend weegt ben je lichter dan toen je begon! Merk op dat deze methode niet aan te raden is als je voorgoed wilt afvallen…