5 manieren om je seksleven een boost te geven

We kennen allemaal de dagelijkse sleur. Je komt uit je werk, eet je prakkie op en ploft op de bank. En dan moet je óók nog wat sexy aandacht aan je partner besteden terwijl je daar he-le-maal geen energie meer voor hebt. Dit terwijl juist die intimiteit zó belangrijk is voor een goede relatie. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop je je seksleven – ook met weinig tijd – een geweldige boost kunt geven. Lees je mee?

Weet wat je lekker vind

Je weet pas zeker je van je tijd met je partner zal genieten als je weet wat je eigen wensen en behoeften zijn op gebied van seks. Je moet begrijpen dat je lichaam fysieke veranderingen doormaakt naarmate je ouder wordt en de kans is groot dat zowel jij als je partner niet meer dezelfde wensen hebben als toen jullie net bij elkaar kwamen. Besteed daarom af en toe wat tijd aan jezelf en ontdek je eigen lichaam. Een goede manier om dit te doen is door seksspeeltjes te introduceren, zoals bijvoorbeeld een Lovense Max 2 masturbator voor mannen, of een vibrator voor vrouwen. Dergelijke speeltjes geven je niet alleen intens genot, maar laten je ook ontdekken wat je precies lekker vindt!

Toon affectie

Probeer je seksleven wat spannender te maken door plezier en avontuur toe te voegen aan je relatie – ook buiten de slaapkamer. Zorg voor wat adrenaline en raak elkaar wat vaker aan. Alleen het simpelweg knuffelen tijdens het kijken van een film kan voor veel mensen al de nodige seksuele spanning veroorzaken. Probeer een of twee keer per week iets nieuws met je partner en ga er eens op uit. Tijd en moeite in je relatie stoppen zal zorgen voor tonnen van energie wat zich vaak manifesteert in een betere relatie in de slaapkamer. Hoe beter het voorspel, hoe beter de seks!

Probeer eens wat nieuws

Soms kan je seksleven achteruit gaan, puur maar omdat je je verveelt en je telkens weer hetzelfde doet en verwacht. Dat betekent alleen niet dat er iets mis is met jou, je partner of je relatie, maar wél dat je wat meer variatie moet toevoegen! Als dit voor jou het geval is, kan iets nieuws proberen met je partner een effectieve manier zijn om die sleur en verveling te doorbreken. Hoewel het iets seksueels kan zijn (zoals een nieuwe seksuele positie, een speeltje van Lovense of een romantisch uitje), kan het ook iets eenvoudigs zijn, zoals een nieuwe hobby proberen of samen lekker op vakantie gaan.

Communiceer

Dit is een van de belangrijkste tips die we kunnen geven: communiceer met je partner over seks! Bespreek je zorgen over je seksleven en deel wat je denkt dat er aan ontbreekt. Bevestig dat je op dezelfde gedachten hebt met betrekking tot je verwachtingen in de slaapkamer. Spreek uit wat je nodig hebt van je partner (en waar je aan wilt werken). Het is ook verstandig om professionele hulp te zoeken bij een therapeut of hulpverlener als je denkt dat je een neutrale derde partij nodig hebt om je door deze gesprekken te leiden. Jullie relatie zal niet de eerste zijn die hierdoor gered wordt!

Over het algemeen vereist het verbeteren van je seksleven waarschijnlijk een combinatie van de vier suggesties die we in dit artikel hebben geschetst. Succes, en veel seksplezier!