5x apparaten die je nodig hebt om thuis te sporten

Er zijn een hoop voordelen verbonden aan sporten. Zo helpt het om te ontspannend en het vermindert stress. Daarbij kun je met sporten je gezondheid verbeteren zoals je conditie en spiermassa. Laten we ook niet vergeten dat dagelijks sporten bijdraagt aan een betere mentale gezondheid. Door regelmatig te sporten kun je dus vaak beter werken, ontspannen en slapen. 

Over het algemeen word je aangeraden om elke dag minsten 30 minuten te bewegen. Dit is echter voor velen een moeilijke opgave. Onze levens worden steeds drukker en niet iedereen heeft zin om rond het spitsuur in een overvolle sportschool te staan. Het is daarom geen slecht idee om thuis sporten te overwegen. Eventjes dertig minuten per dag yoga, cardio of krachttraining is zo gebeurd vanuit het comfort van je eigen huis. Daarnaast is thuis sporten net zo effectief als de sportschool. Het enige verschil is dat je zelf wat hulpmiddelen moet aanschaffen.

Een smartphone, tablet of laptop

Om te beginnen is het handig als je een smartphone, tablet of laptop bij de hand hebt. Er zijn online namelijk diverse sportprogramma’s te vinden en zelfs hele workout schema’s. Een hoop uitstekende trainers delen hun routines vaak gratis of voor een gering bedrag. Alle producten in ons lijstje nemen weinig plek in beslag en zorgen ervoor dat jij elke dag een succesvolle sportsessie zult hebben. Ben jij sowieso wel fanatiek over sporten dan is het leuk om eens te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor sportweddenschappen. Via betFIRST casino kun je bijvoorbeeld live wedden op je favoriete sport. Door mentaal meer bezig te zijn met sport, zul je jezelf onbewust aansporen om meer te bewegen.

Yoga Mat

Bij een effectieve training komt een yogamat goed van pas. Je kunt deze mat natuurlijk gebruiken voor yoga, maar de mat is ook handig bij diverse andere oefeningen. Zo maakt een yogamat strekken en buikspieroefeningen comfortabeler en na je sportsessie kun je hierop je stretchoefeningen uitvoeren. Vergeet vooral niet de cooling-down na je workout. Door je spieren goed te stretchen haal je een gedeelte van de spanning eruit. Dit zorgt voor meer zuurstof en een betere doorbloeding.

Weerstandsbanden

Als je klaar bent om je workout naar een hoger niveau te brengen dan kun je een set weerstandsbanden pakken. Zo’n set hoeft helemaal niet veel te kosten. Je kunt ze voor elke spiergroep gebruiken en zelf bepalen hoe zwaar je traint. Ze zijn namelijk dik genoeg om elk deel van je lichaam te kunnen dragen. Bovendien heeft een set weerstandsbanden verschillende weerstand niveaus wat ze erg praktisch maakt.

Dumbbells

Voor diegene die graag aan krachttraining doen mogen een paar zware dumbbells en gewichten niet ontbreken. Deze sportproducten zijn ideaal als het jouw doel is om je spieren op te bouwen. Je kunt zelf het gewicht kiezen en dumbbells in huis halen die bij jouw niveau passen. Een voordeel van losse gewichten is dat je ze op allerlei verschillende manieren kunt gebruiken. Daarnaast kun je de dumbbells gebruiken om specifieke spiergroepen aan te pakken. Er zijn meer dan honderd verschillende oefeningen die je met dumbbells kunt doen, zo veelzijdig zijn deze gewichtjes.

Springtouw

Wist je dat slechts 10 minuten touwtje springen gelijk staat aan drie kwartier hardlopen? Een springtouw is dus het aangewezen sportartikel voor mensen die heel druk zijn. Daarbij train je al je grootste spiergroepen in één keer. Tijdens het touwspringen gebruik je namelijk je armen, schouders, buikspieren en beenspieren intensief. En dat is nog niet alles, want touwspringen is een combinatie van cardio en krachttraining. Het is een serieuze zaak voor je uithoudingsvermogen en helpt om je ademhaling te ontwikkelen. Je ziet het, een springtouw is dus helemaal niet alleen voor kinderen. Als volwassene kun je een hoop voordelen halen uit elke dag eventjes rondspringen.