Bezuinigen? Dat kan vaak zonder er iets van te merken

Een beetje meer geld overhouden iedere maand, dat vinden we allemaal fijn. Zo kunnen we sparen voor onverwachte uitgaven, of voor die droomvakantie. Of we geven het geld dat we overhouden als alle vaste kosten betaald zijn uit aan andere dingen, dingen die niet per se noodzakelijk zijn, maar het leven wel leuker maken, dat kan natuurlijk ook. Voor menigeen geldt echter dat geld besparen betekent dat er dingen niet meer gekocht of gedaan worden; je moet die besparingen toch ergens vandaan halen, tenslotte. Maar wist je dat er ook manieren zijn om geld te besparen terwijl je daar eigenlijk niets van merkt?

Kunnen je bestaande abonnementen goedkoper?

Een goede manier om geld te besparen is eens goed kijken naar je abonnementen. Deze vormen in de meeste huishoudens namelijk best een aardig deel van de maandelijkse vaste kosten. Soms kun je hierop besparen zonder dat je er ook maar iets van merkt.

Ga je namelijk internet abonnementen vergelijken, dan kan het goed zijn dat je merkt dat een andere provider precies dezelfde snelheid en andere diensten aanbiedt als je huidige, maar dan tegen een lagere prijs. Overstappen is in dat geval een slimme keuze. Dat kost je nauwelijks tijd of moeite, veel providers kunnen dat zelfs voor je regelen zodra je naar hen overstapt. Vervolgens bespaar je wel iedere maand wat geld, wat zeker op jaarbasis tot een leuk bedrag kan oplopen. En dat terwijl je er helemaal niets van merkt; je kunt nog steeds gebruikmaken van het internet zoals je dat gewend bent.

Ook mobiele telefonie of sim only abonnementen vergelijken is om dezelfde reden een echte aanrader. Ook hiervoor geldt dat de kans best groot is dat je bij een andere provider precies hetzelfde kunt krijgen, maar dan voor een lagere prijs. Ook hier is overstappen vaak weer een fluitje van een cent, en is een lagere rekening het enige dat je er vervolgens van gaat merken. En dat is precies wat je zocht, natuurlijk!

Schrappen wat je toch niet gebruikt

Ben je toch in je abonnementen gedoken, dan ben je er misschien ook wel een paar tegengekomen die je helemaal niet meer gebruikt, waarvan je niet eens meer wist dat je ze had lopen. Zeg deze meteen even op, want ook dat gaat je natuurlijk maandelijks geld besparen. Omdat je er toch al geen gebruik meer van maakte, ga je er ook in dit geval weer helemaal niets van merken dat je ze niet meer hebt, behalve dan dat er niet steeds weer kosten van je rekening worden afgeschreven. Besparen kan soms een heel stuk makkelijker en leuker zijn dan je denkt, dat blijkt maar weer!