Bruidslingerie kopen? Dit is waar je op moet letten voor een onvergetelijke dag (en nacht)!

Je voorbereiden op de grote dag kan ontmoedigend zijn en veel tijd in beslag nemen. Er is een hoop werk te doen, van decor tot eten, uitnodigingen tot zitplaatsen. Maar waarschijnlijk is een van de belangrijkste prioriteiten voor elke bruid om er op haar trouwdag om op haar best uit te zien. De outfit moet perfect zijn, het haar onberispelijk, de make-up subliem.

En dan hebben we het over het belangrijkste nog niet eens gehad – een onderwerp die veel bruiden zelfs vergeten. We hebben het – zoals je aan de titel al een beetje kon zien – natuurlijk over de bruidslingerie. Vandaag vertellen we je precies waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte trouwlingerie!

1. Stel niet uit

Zet het winkelen voor je bruidslingerie niet op een laag pitje, anders krijg je er wellicht spijt van als je trouwt. Je wilt niet op het laatste moment gaan winkelen en je realiseren dat de trouwlingerie totaal niet matcht met je bruidsjurk. Bruidslingerie moet zorgvuldig worden geselecteerd, niet alleen omdat je er sexy uit wilt zien, maar ook omdat de juiste lingerie van invloed is op hoe je trouwjurk eruitziet en hoe comfortabel je je voelt.

Idealiter zou je, als je eenmaal de stijl van je trouwjurk hebt gepland, met je designer moeten bespreken welke lingerie het beste is. Als je iets hebt dat lijkt op de aanbeveling die de trouwjurk-expert je geeft, neem het dan mee bij het passen zodat je een idee hebt of het werkt. Er zijn veel geweldige stijlen van bruidslingerie verkrijgbaar, zelfs bij je favoriete lingerie winkel Hunkemöller, dus het kiezen van sexy bruidslingerie die bij je jurk past, zou eenvoudig genoeg moeten zijn.

2. Probeer het uit

Vergeet niet om je lingerie mee te nemen tijdens je pasbeurt om er zeker van te zijn dat het past bij de stijl van je outfit. Heb je alles aan? Loop dan eens rond om te zien of het comfortabel en zacht is tegen je huid, en de lingerie je huid niet samenknijpt of snijdt terwijl je je beweegt. Het is een goed idee om wat verschillende setjes ondergoed mee te nemen bij het winkelen voor je trouwjurk, omdat dit een idee geeft van welke stijlen goed bij je trouwjurk passen zonder dat je eerst iets hoeft te kopen.

Het mag de stof aan de buitenkant ook niet doen vouwen of onhandig kreuken en idealiter geen zichtbare lijnen aan de buitenkant vertonen (deze kunnen worden verholpen als alle lagen van je outfit nog niet zijn vastgestikt). Het is zelfs aan te raden om alle accessoires die je van plan bent te dragen op je trouwdag bij die specifieke jurk mee te nemen – dit omvat schoenen, haarstukken, sieraden en dus ook je lingerie. In sommige gevallen kan de ontwerper je jurk zelfs aanpassen – of in sommige gevallen de lingerie in de jurk laten naaien.

3. De BH is optioneel

Veel bruiden stellen deze vraag bij het zoeken naar sexy lingerie voor hun trouwdag – moet ik een beha dragen? Het hangt volledig af van de buste van het individu en het type jurk dat je draagt, aangezien voor sommige stijlen een bh onder trouwjurk niet nodig is. Jurken met een aansluitend lijfje bieden bijvoorbeeld veel steun, dus een beha is misschien niet nodig, hoewel dames met een grotere buste toch moeten investeren in een beha om ervoor te zorgen dat ze voldoende steun krijgen.

Wil je je lover verrassen met iets spannends? Dan raden we toch aan een leuke matchende bh bij de rest van je lingerie te kopen! Er is ontzettend veel verkrijgbaar als het aankomt op bruidslingerie, dus zelfs zeer dunne en lichte bh’s die perfect onder elke trouwjurk passen. Wij zijn overigens het meeste fan van een heel andere optie: het kopen van twéé lingeriesets. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lichte en comfortabele set voor overdag en een andere, luxere set voor de eerste nacht met je partner. Zo kun je jezelf en je partner écht eens trakteren op iets verbluffends en sexy.