Colbert combineren? 5 opties op een rijtje!

Veel mannen hebben tegenwoordig een colbert in hun kast hangen. Niet gek, want dit kledingstuk is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld een zakelijke bespreking of een sollicitatiegesprek. Helaas weten veel mannen niet hoe zij een colbert combineren met andere kleding. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst zetten wij 5 combinaties met een colbert op een rijtje.

1. Colbert met overhemd

Als je iemand met een colbert ziet lopen, is de kans groot dat hij hier een overhemd onder draagt. Wie een overhemd met een colbert combineert, komt netjes en formeel voor de dag. Wanneer we het over een overhemd hebben, denken veel mannen al snel aan een witte blouse. Deze wordt inderdaad vaak gedragen onder een colbert, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Zo zien we tegenwoordig bijvoorbeeld steeds vaker dat mannen een overhemd met print van A Fish Named Fred combineren met een colbert. Jouw outfit is hierdoor iets minder formeel, maar je ziet er nog steeds netjes uit.

2. Colbert met coltrui

Steeds meer mannen dragen tegenwoordig weer een coltrui. Deze trui was een aantal jaar uit de mode, maar keert langzaam maar zeker terug. Ze worden ‘kaal’ boven een broek gedragen, maar er zijn ook mannen die een coltrui combineren met een colbert. Wie voor deze combinatie kiest ziet er zowel netjes als stoer uit. Wil je een coltrui combineren met een colbert? Kies dan bij voorkeur voor een effen coltrui.

3. Colbert met poloshirt

Omdat het in de zomer behoorlijk warm kan worden in Nederland, draag je op warme dagen het liefst geen colbert. Helaas ontkom je er niet altijd aan. Als je dit kledingstuk combineert met een overhemd of coltrui, zweet je snel. Overweeg een colbert heren daarom te combineren met een polo. Draag je een poloshirt onder en colbert? Dan kun je de colbert uitdoen als het je echt te warm wordt. Doordat je een polo draagt, zie je er nog steeds netjes en formeel uit.

4. Colbert met sweater

Wil je er niet te zakelijk uitzien? Overweeg een colbert dan eens te combineren met een sweater. Deze combinatie zien we vandaag de dag steeds vaker. Door een colbert met een sweater te combineren, zie je er zowel netjes als sportief uit. Denk niet dat je altijd voor een neutrale kleur sweater moet kiezen. Sweaters met een felle kleur kun je namelijk ook combineren met een colbert.

5. Colbert met vest of gilet

De laatste combinatie die we hier behandelen is een colbert met daaronder een vest of gilet. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar toch worden deze kledingstukken veelvuldig met elkaar gecombineerd. Overweeg je deze combinatie? Kies dan bij voorkeur voor een vest of gilet in een andere kleur dan de colbert.