Comfortabel de lente in? Bamboe is the way to go!

De lente is alweer een paar dagen onderweg, en ook het lekkere zonnetje begint steeds vaker door te breken. Dat betekent dat je winterkleding weer de kast in kan en al je luchtige, zomerse kleding weer tevoorschijn kan komen. Hier bij TheStyleGuide zijn we groot fan van niet alleen mooie, maar ook comfortabele kleding. En als er één tip is die we je deze lente mee kunnen geven, dan is het wel om bamboe kleding (en ondergoed) uit te proberen!

Waarom bamboe?

Als je denkt aan stoffen die gebruikt worden voor het maken van kleding, dan denk je waarschijnlijk niet direct aan bamboe. Katoen, polyester, wol… ze worden stuk voor stuk veel en vaak gebruikt en vrijwel al onze kleding bestaat uit deze materialen. De laatste jaren is er echter een nieuwe trend op gebied van draagcomfort. Kleding, ondergoed of zelfs bamboo sokken zijn namelijk niet alleen duurzamer, het is ook nog eens zijdezacht en ontzettend ademend. Precies wat je zoekt wanneer de temperaturen stijgen!

Bamboevezels verschillen op verschillende manieren van die van bijvoorbeeld katoen. Zo absorbeert bamboe sneller vocht én verdampt het dit vervolgens weer. Wanneer we het vergelijken met katoen neemt bamboe maar liefst 70% meer vocht op. Een ander groot verschil is dat bamboe véél zachter aanvoelt dan katoen. Mensen die al bamboe ondergoed gebruiken weten dat het net voelt als een tweede huid. Bij het seamless ondergoed van bamboe is dit nóg sterker het geval.

Wat je maar zoekt

Nu het maken van bamboe-kleding steeds populairder wordt, zie je dat er steeds meer soorten kledingstukken met deze bijzondere stof wordt ontwikkeld en aangeboden. OF je nu op zoek bent naar sokken, t-shirts, boxershorts, slipjes of zelfs mondkapjes: het bestaat allemaal in bamboe-vorm.

Voor de milieubewuste bezoekers van TheStyleGuide hebben we ook goed nieuws: bamboe is namelijk een duurzaam alternatief op andere stoffen. Dit komt omdat er bij de productie van bamboevezels maar liefst 80% minder water wordt gebruikt dan voor bijvoorbeeld het produceren van katoen. Ook maakt bamboe zélf een antibacteriële stof aan, waardoor bestrijdingsmiddelen niet meer nodig zijn.

Kortom: ben je toe aan nieuw ondergoed of de meest comfortabele shirts die je ooit zult dragen? Dan is bamboe zonder twijfel the way to go!