De hipste zonnebrillen van dit jaar

Een zonnebril is voor veel mensen onmisbaar in de zomer. Niets is zo vervelend als slecht kunnen kijken door de zon. Het kan zelfs voor vervelende situaties zorgen als je in de auto of op de fiets zit. Het is dus raadzaam om in de zomer een fijne zonnebril te dragen. Ben jij op zoek naar een zonnebril, maar weet je niet wat tegenwoordig hip is op dat gebied? Lees dan snel hieronder verder.

Retro stijl 

Het is je vast niet ontgaan dat trends over het algemeen na een aantal jaren weer terugkeren om vervolgens weer een trend te zijn. Dat gebeurt eigenlijk met de meeste dingen. Dit geldt ook voor de retro zonnebrillen. De retro zonnebrillen zijn inmiddels weer populair onder de meeste mensen. Je kan de retro zonnebrillen vaak herkennen aan de dunne montuur. De meeste retro zonnebrillen zullen gekleurde glazen hebben. 

Blauw licht filter 

Tegenwoordig is een bril met blauw licht filter ook erg in trek. Dat zijn brillen die ervoor zorgen dat jouw ogen geen last krijgen van een beeldscherm wanneer je bijvoorbeeld op je telefoon zit, aan het werk bent of ‘s avonds tv kijkt. 

Piloten zonnebril 

Inmiddels worden piloten zonnebrillen ook gezien als een hippe zonnebril trend. Het voordeel van de piloten zonnebril is dat er heel veel keuze is. Je kunt zelfs spiegelglas combineren met de piloten zonnebril, waardoor niemand ziet waar jouw ogen op gefocust zijn. Een piloten zonnebril kan door iedereen gedragen worden. Het is niet per se een zonnebril die vooral voor vrouwen of juist voor mannen bedoeld is. De glazen van een piloten zonnebril zijn vaak hoekig en je kan kiezen voor een piloten zonnebril met gekleurde glazen. 

Grote zonnebrillen

Dit jaar zijn grote zonnebrillen vooral populair. Deze soort zonnebril heeft natuurlijk geen verdere toelichting nodig. Je herkent de zonnebril aan de grote glazen. Het fijne aan een grote zonnebril is dat je vrij veel keuze hebt. Elk merk heeft een ander idee van een grote zonnebril. Je ziet bijvoorbeeld een grote zonnebril met kleine randen, maar een zonnebril met dikke randen valt vaak ook in de smaak. Wil jij een goedkope zonnebril kopen? Dan is de kans groot dat je een grote zonnebril kan scoren voor weinig geld. 

Cat eye zonnebrillen

De cat eye zonnebrillen zijn eigenlijk al een aantal jaren een trend. En dit jaar is dat niet anders. De vorm van de zonnebril moet wel bij jouw gezichtsvorm passen. Meestal kiezen mensen met een ovale gezichtsvorm voor een cat eye zonnebril. De cat eye zonnebril is te herkennen aan de unieke vorm van de glazen. Het doet de meeste mensen denken aan de ogen van een kat; vandaar ook de naam.