Dit zijn de meest populaire zonnebrillenmerken van dit moment

Met een goede zonnebril bescherm je niet alleen je ogen tegen schadelijke uv-straling en blauw licht, maar maak je ook een persoonlijk fashion statement. De beste zonnebrillenmerken zijn dan ook degenen die een combinatie bieden van kwaliteit en stijl. Dan kun je denken aan Ray-Ban, Fendi of Gucci, maar er zijn ook vele andere interessante zonnebrillen te noemen. Elk van deze merken kenmerkt zich door eersteklas zonnebescherming, duurzame materialen en een eigen onderscheidend design. We hebben drie van de meest populaire zonnebrillenmerken van dit moment even voor je op een rijtje gezet:

1. Ray-Ban

Het zal je misschien niet verbazen dat we ‘good old’ Ray-Ban bovenaan in deze lijst hebben geplaatst. Al meer dan 80 jaar maakt het Amerikaanse bedrijf (dat in Milaan is gevestigd) kwalitatief hoogstaande zonnebrillen die voor iedereen te betalen zijn. In eerste instantie maakten ze zonnebrillen die specifiek bedoeld waren voor militairen, maar sinds 1937 kon ook het grote publiek deze brillen kopen. Tegenwoordig is de Wayfarer Ray-Ban zonnebril voor heren en dames niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Van JFK tot Michael Jackson, van Jennifer Aniston tot de Kardashians, er zijn tal van beroemdheden die je deze klassieke zonnebrillen zult zien dragen. Hoewel Ray-Ban brillen de afgelopen jaren minder hip waren, komen ze in 2022 weer helemaal terug. Het leuke is dat ze bijna iedereen (man en vrouw) goed staan en in veel verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

2. Oakley

Sinds de introductie van de eerste Factory Pilot Eyeshades zonnebril van Oakley in 1984 is het Amerikaanse bedrijf niet meer weg te denken uit de brillenwinkels. Een Oakley zonnebril is met name geschikt voor mensen die veel buiten sporten of andere buitenactiviteiten ondernemen. Qua sportzonnebrillen is Oakley nog altijd de absolute nummer 1. Toch kun je deze zonnebrillen ook prima als normale zonnebril dragen. Hoewel de piek in de populariteit van Oakley in de jaren 90 was, komen ze in 2022 weer helemaal terug. Ideaal voor heren die een sportieve look nastreven.

3. Tom Ford

Hoewel Tom Ford (nog maar) sinds 2005 zonnebrillen maakt, heeft het merk sindsdien wel degelijk zijn stempel gedrukt op het modelandschap. De oprichter, Tom Ford, staat bekend als een van de meest succesvolle ontwerpers ter wereld. Met een zonnebril van Tom Ford ben je gegarandeerd 100% beschermd tegen schadelijke uv-straling. Hoewel de meeste zonnebrillen van Tom Ford vierkante of hoekige brillenglazen hebben, heb je dankzij het slanke, stijlvolle frame toch geen lomp gevaarte op je gezicht. Een aantal beroemde designs zijn de aviator, cat-eye en wraparound ontwerpen. Als je een Tom Ford zonnebril in actie wilt zien, kun je kijken naar de James Bond film Spectre waarin Daniel Craig er een paar van draagt.