Dit zijn dé schoenentrends voor 2021

Net zoals dat bij kleding gebruikelijk is, is ook de schoenenmode onderhevig aan trends. Ieder jaar worden er nieuwe modellen en kleuren geïntroduceerd, zowel voor de dames als voor heren. Dat gebeurt meestal twee keer per jaar, namelijk voorafgaand aan het zomerseizoen en voor het winterseizoen. De grote merken presenteren hun schoenenlijn en de confectie volgt deze trends doorgaans. Zo kun je ieder seizoen binnen ieder budget leuke schoenen kopen die op dat moment trendy zijn. Niet alleen vrouwen volgen de schoenenmode op de voet, ook mannen doen dit vandaag de dag graag. De tijd dat mannen zich door hun vrouw of vriendin lieten kleden en zich verder niet zo druk maakten over hun uiterlijk is gelukkig definitief voorbij.

De plateauzool is terug

De zomer van 2021 kenmerkt zich door de terugkeer van de plateauzool. Die is weer helemaal terug van een aantal jaren weggeweest. Vrolijke kleuren die je gemakkelijk met je zomerse outfit kunt combineren passen daar natuurlijk perfect bij. Plateauschoenen zijn daarbij prima geschikt voor zowel de vrije tijd als naar het werk, mits je uiteraard enigszins casual gekleed kunt gaan op je werk. Maar je kunt deze schoenen prima combineren met zowel een broek als een rok of jurk. We raden De Schoenenfabriek aan voor een breed scala aan dit soort schoenen.

Witte laarsjes en schoenen met kleurige patronen

Voor wie nog een mooi paar witte laarsjes in de schoenenkast heeft staan is er goed nieuws: die witte laarsjes zijn in de zomer van 2021 weer helemaal trendy. Draag ze onder je jeans of onder een vrolijke zomerbroek met een zomerse print. Als je van versierde schoenen houdt zit je komende zomer ook goed. Versierde flip-flops en versierde ballerina’s vind je deze zomer veel in de schoenenwinkels. Combineer ze met wit of met een felle effen kleur en je outfit is compleet.

De trends voor de heren voor de zomer van 2021

Als man kom je prima voor de dag met sneakers deze zomer. Ze zijn te koop in allerlei kleuren en die mag je als man dus ook gewoon dragen. De tijd dat een man alleen kon kiezen uit zwart, grijs of bruin is definitief voorbij. Uiteraard blijven de klassiekers natuurlijk altijd een must have in je schoenenkast. Een mooi paar zwarte schoenen die je onder een pak kunt dragen mogen zeker niet ontbreken. Ook schoenen die gemaakt zijn van duurzame materialen en schoenen met suede blijven bij veel mannen altijd populair en zie je dus ieder jaar weer terugkomen in de collecties.