Drie stijlen herenpakken die iedere man in de kast moet hebben

Wanneer jij jouw garderobe een upgrade wilt geven, zijn er drie stijlen herenpakken die je sowieso in jouw kledingkast terug wilt vinden. Met deze stijlen weet je namelijk zeker dat jij altijd stijlvol voor de dag komt. 

The navy suit

Iedere man heeft natuurlijk een pak nodig in de kleur die altijd gepast is, navy. Het blauwe pak wordt voornamelijk geassocieerd met zakelijke gelegenheden, maar is zo veelzijdig dat het ook ideaal is voor andere gelegenheden. Wil je jarenlang plezier hebben van je navy suit? Kies dan voor een blauw pak op maat. Op deze manier ben je verzekerd van de juiste pasvorm, waardoor deze comfortabel draagt en de juiste uitstraling heeft. Bovendien kun je met een pak op maat volledig de look and feel bepalen. Ondanks dat de mogelijkheden met een blauw pak beperkt lijken, zijn er talloze opties als het gaat om de kleur blauw en de soorten stoffen. 

Smart casual 

Het tweedelige pak kan een wat formele uitstraling geven. Door een overshirt op een pantalon te dragen in dezelfde stof, creëer je een smart casual alternatief voor het tweedelige pak. Het overshirt is de perfecte mix van een jasje en een overhemd en heeft daardoor een iets lossere uitstraling dan een colbert. Met een overshirt op maat weet je zeker dat het item als gegoten zit, bovendien kun je de kleur en stof volledig zelf bepalen.  Wanneer je dit item over een coltrui draagt, houd je de look echt casual. Met een overhemd op maat zorg je er juist voor dat het geheel iets netter oogt. Een overshirt is bovendien een heel veelzijdig item omdat je deze ook met een jeans of touwtjesbroek kunt combineren. 

Seizoenspakken 

Als laatste is het essentieel om seizoenspakken in je kast te hebben hangen. Hiermee wordt bedoeld dat iedere man een warmer pak nodig heeft, bijvoorbeeld een pak van de stof flannel voor in de winter. Flannel is een luxe en zachte stof die je goed warm houdt op de koudere dagen. Dit geldt natuurlijk ook andersom voor de zomer, als het buiten juist wat warmer is. Dan is het bijvoorbeeld fijn om een linnen pak aan te kunnen trekken. Je pak afstemmen op het seizoen kun je ook doorvoeren in de kleurkeuze. Waar je in de winter sneller kiest voor een donker pak, kun je je linnen pak juist in een lichte kleur uitvoeren.