Een trap in huis hoeft geen reden te zijn om te verhuizen

Heb je een trap in huis, of zijn er zelfs meerdere, en heb je steeds meer moeite om deze op en ook weer af te komen? Of gaat het nu nog prima, maar wil je juist met het oog op de toekomst liever naar een woning waarop geen verdieping is, zodat je geen trap meer hoeft te lopen? Verhuizen is, als je dat liever niet wilt, echt niet altijd nodig. Zelfs met een trap in huis kun je prima mobiel blijven in je eigen woning, als je dat wilt.

Verhuizen mag natuurlijk best

Laten we vooropstellen: het is ieders vrije keuze om te verhuizen. Op welke leeftijd dan ook. Misschien heb je altijd al in je hoofd om zodra je kinderen de deur uit zijn, of wanneer je simpelweg wat ouder wordt, lekker in een wat kleinere woning te gaan wonen. Een kleinere woning betekent minder onderhoud. Minder om schoon te houden, minder om bij te houden. Veel mensen zien daar erg naar uit, gaan graag wat kleiner wonen en kunnen zelfs niet wachten. 

Steeds meer gemeentes proberen hier ook goed op in te spelen, door wat meer woningen te laten bouwen die in deze categorie vallen. Het fijne is dat je hierdoor ook steeds meer keuze krijgt als het gaat om de locatie. Er zijn tegenwoordig gelijkvloerse woningen te vinden in vrijwel alle soorten wijken. Van de binnenstad, lekker centraal en bij alle voorzieningen, tot de woonwijken, waar je gezellig tussen de gezinnen en mensen van alle leeftijden blijft wonen. Maar ook wijkjes waarin juist alleen senioren wonen komen steeds vaker beschikbaar, net als woningen aan de randen van steden, waar het lekker rustig is. Fijn, dat er op dat gebied wat te kiezen valt!

Blijven kan meestal ook prima

Zie jij het echter helemaal niet zo zitten om te gaan verhuizen? Bevalt het je prima in je huidige woning, staat hij op een fijne plek en vind je de ruimte precies groot of klein genoeg? Dan hoef je natuurlijk helemaal niet weg. In je eigen woning blijven is in veel gevallen zelfs goedkoper, zelfs als je deze een beetje moet aanpassen.

In plaats van gelijkvloers wonen, kun je ook in je huidige woning een traplift laten plaatsen. Dat hoeft niet veel te kosten, een traplift tweedehands aanschaffen kan vaak voor een fijn prijsje. Alle mogelijkheden vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/. Door je woning een klein beetje aan te passen aan je wensen en mogelijkheden, kun je hier vaak met net zoveel gemak en plezier blijven wonen als in een gelijkvloerse woning waar andere voor kiezen. Prettig, om op deze manier zelf de keuze te kunnen maken!