Ga voor comfort en kies voor de juiste tuinmeubels

Het inrichten van de tuin is misschien wel net zo belangrijk als het inrichten van je woning. Veel mensen vinden het belangrijk om een tuin te hebben om hierin te kunnen genieten van de buitenlucht. De meesten willen het liefst een soort tweede woonkamer in hun tuin creëren. Dit begint bij het kiezen van de juiste tuinmeubels. Het is belangrijk om genoeg zitplaats te hebben voor iedereen en het comfort is net zo belangrijk. 

Loungesets voor ultiem comfort

Wat de meeste mensen op het terras plaatsen zijn loungesets of tuinsets. Loungesets bestaan gewoonlijk uit een buitensofa en een salontafel. Voor wat kleinere gezinnen is er met enkel de buitensofa al voldoende zitplek voor iedereen. Als je gezin wat groter is of als je bijvoorbeeld vaak visite hebt, kun je een grotere sofa kiezen of bijvoorbeeld een of twee buiten fauteuils erbij plaatsen. 

Loungesets zijn perfect geschikt om languit te liggen en een tijdschrift te lezen, of om bijvoorbeeld bij te kleuren in het zonnetje. Afhankelijk van de grootte van je tuin kun je uit diverse formaten kiezen. Je kunt leuke decoratieve kussens toevoegen om een eenheid te creëren met andere onderdelen van je tuin. Je kunt een loungeset eenvoudig online bestellen. Wil je liever de opties bekijken alvorens je een aankoop doet? Dan raden we je aan om een tuincentrum te bezoeken om de loungesets in het echt te bekijken. 

Of toch de voorkeur voor een tuinset?

Mensen met een grote tuin hebben vaak naast een loungeset ook een tuinset, omdat eten aan een loungeset geen ideale situatie is. Je zit niet aan een tafel zoals je dat binnenshuis in de eetkamer zou doen. Voor mensen met een kleinere tuin is het daarom wellicht handiger om enkel een tuinset aan te schaffen. Aan deze tuinset kun je zowel van maaltijden genieten als lekker borrelen, spelletjes spelen of ontspannen. 

Tuinsets zijn er in allerlei soorten en maten. Wat we tegenwoordig steeds vaker terugzien, zijn tuinsets met wicker tuinstoelen. Wicker tuinstoelen zijn namelijk niet alleen relatief goedkoop in de aanschaf, maar zijn erg makkelijk te onderhouden. Je begrijpt daarom wel waarom wicker tuinstoelen erg populair zijn. Doordat wicker kunststof is dat rondom een ijzeren frame wordt gevlochten, is het in veel kleuren verkrijgbaar. 

Het onderhoud van wicker tuinstoelen bestaat enkel uit het schoonpoetsen met een doek die in lauwwarm water met groene zeep is gedompeld. Een ander voordeel van wicker is dat het licht van gewicht is, waardoor je de tuinstoelen makkelijk kunt verplaatsen of opstapelen wanneer het slecht weer is.