Haarverlies bij mannen: 3 stappen die je moet ondernemen

Zowel mannen als vrouwen kunnen haarverlies ervaren. Naar hoeveel plukken haar je van je vriendin ook in de douche vindt, mannen verliezen écht meer haar. Onderzoek wijst uit dat tweederde van de mannen op zijn 35ste al wat haar zal hebben verloren. 85% van hen zal op 50-jarige leeftijd dunner haar hebben of zelfs hun haar hebben verloren.

De meeste mannen raken in paniek bij het besef dat ze hun haar beginnen te verliezen. In feite is het gebruikelijk om ongeveer 50 tot 100 haren per dag te verliezen. Dus geen paniek als je ziet dat er een paar lokjes in de wasbak liggen! Maar als je elke dag grote lokken haar ziet en je weet niet wat je moet doen, lees dan snel verder. Dit is wat je moet doen als je haar begint te verliezen.

Eet gezond

Wanneer je door de pagina’s van een tijdschrift bladert of online gaat, word je gebombardeerd met verschillende advertenties van haarproducten. Velen van hen beweren dat je je haar supersnel gaat laten groeien. Hoewel deze producten haarverlies kunnen helpen vertragen of omkeren, kun je de best bewaarde geheimen van het groeien van een dikkere haardos vinden in je keukenkast.

Je haar is een weerspiegeling van je algehele gezondheid. In feite kan de conditie en de gezondheid van je haar je inzicht geven in wat er zich in je lichaam afspeelt. Als je een volle kop dik, glanzend haar wilt hebben, moet je beginnen met het aanpassen van je dieet.

Ons haar bestaat uit een supersterke proteïne, keratine genaamd. Dat betekent dat ons haar voldoende proteïnen nodig heeft om te groeien. Een eiwitarm dieet zal je doffe, droge en broze lokken geven. Uiteindelijk kan dit leiden tot haaruitval. Zorg ervoor dat je eiwitrijk voedsel zoals eieren, mager vlees en melk, kaas en zeevruchten in jedagelijkse dieet verwerkt. Ook donkergroene groenten, citrusvruchten, volle granen, noten en zaden helpen je haar sterk en gezond te houden.

De-stress

Stress is een onvermijdelijk deel van het leven. Iedereen ervaart af en toe stress, maar niet altijd negatief. In feite kan het je motiveren om je taak of project af te maken. Te veel stress is echter slecht voor je gezondheid. Het kan angst, depressie en verzwakking van je immuunsysteem veroorzaken. Het kan ook lichamelijke problemen veroorzaken, zoals slaapproblemen, maagklachten, hoofdpijn en haaruitval.

Stress is een van de belangrijkste oorzaken van plotseling onverklaarbaar haarverlies. Het kan leiden tot tijdelijk haarverlies als gevolg van de vroege intrede van haar in de rustfase (telogene fase). Het zorgt er voor dat het haar stopt met groeien. Als stress je dunner wordend haar veroorzaakt, moet je stappen ondernemen om je stressniveaus te beheersen. Neem elke dag de tijd om iets leuks te doen. Het leren van ontspanningstechnieken zoals diepe ademhaling kan je ook helpen stress te beheersen.

Zodra de stress voorbij is, lost het probleem zich vanzelf op. Je haar keert terug naar zijn natuurlijke cyclus en bevordert een gezonde haargroei.

Vitaminen voor haaruitval mannen

De meeste mensen geven veel geld uit aan haarverzorgingsproducten. Hoewel deze producten kunnen helpen om je haar sterk en gezond te houden, zijn ze niet genoeg. Voor dik, gezond haar, moet je je haar van binnenuit voeden.

De cellen waaruit elke haarlok bestaat, hebben essentiële vitamines en voedingsstoffen nodig om sterk, dik en gezond te blijven. Dit omvat vitamine C, vitamine D, B-complex, ijzer, zink en visolie. Zonder voldoende vitaminen en voedingsstoffen kan je haar droog, dof en zwak worden. Dieet speelt een belangrijke rol bij de gezondheid van hethaar. Maar soms krijgen we niet alle benodigde voedingsstoffen in het voedsel dat we eten. In dit geval kan het nemen van supplementen van nut zijn bij het voorkomen van mannen die haaruitval hebben.

Total
1
Shares