Hoe kies je kleding die bij je past?

Het kan een behoorlijke zoektocht zijn om kleding te vinden die bij je past. Misschien ben je je stijl uit het oog verloren of heb je steeds het idee dat je niets leuks hebt om aan te trekken. Ga op zoek naar kleding die bij je past! We hopen dat de onderstaande tips je op weg helpen.

Persoonlijke stijl

Het is allereerst slim om je persoonlijke stijl vast te stellen. Welke soorten kleding en stijlen vind je mooi? En welke juist niet? Iedereen heeft hier weer een eigen voorkeur in. Al kan het ook zo zijn dat je meerdere stijlen combineert. Ben je meer casual, klassiek, trendy, bohemian of sportief? Hier kun je rekening mee houden in je keuze voor alle kledingstukken die je draagt, waaronder Gardeur broeken dames. Je kunt per stijl opzoeken welke looks erbij passen. Dit is namelijk best uiteenlopend! Kijk ook op straat rond. Wat dragen mensen hier en wat vind jij leuk? Dit kun je onthouden om er vervolgens zelf naar op zoek te gaan.

Comfort

Wat heel belangrijk is: draag kleding die comfortabel is. Of beter gezegd, kleding waarin jij je comfortabel voelt. Wat de een lekker vindt zitten, vindt de ander immers soms helemaal niets: het is en blijft een persoonlijke zoektocht. Neem er daarom goed de tijd voor! Zoek naar merken die bekendstaan om het stukje comfort, zoals Brax damesbroeken. Zachte stoffen en een ideale pasvorm: het draagt zeker bij aan het comfort. Wissel de stoffen die je draagt ook goed af. De ene keer een spijkerbroek, dan weer een zachtere pantalon: je hebt immers genoeg om uit te kiezen. Kies op die manier de stoffen die comfortabel aanvoelen en geschikt zijn voor het seizoen waarin je ze wilt dragen. Voel je je helemaal comfortabel in je outfit? Dan is dit ook zeker terug te zien in je zelfvertrouwen!

Trends laten gaan

Hoewel je misschien snel geneigd bent om de modetrends te volgen, is het juist aan te raden om dit grotendeels te laten gaan. Natuurlijk kun je heus soms een trendy item kopen, zeker als je het goed vindt staan. Maar realiseer je dat dit geen verplichting is. Kies alleen trends die passen bij je persoonlijke stijl en die een aanvulling zijn op je bestaande garderobe. Het is verder juist leuker om jouw unieke stijl te ontdekken en items te dragen waarin je je echt jezelf voelt. Zo ben je ook op de langere termijn blij met de items die je draagt. Het gevaar met trendy items is namelijk dat je ze na een seizoen alweer zat bent. Ga liever voor kledingstukken die je jaar in, jaar uit met plezier draagt. Dit kunnen bijvoorbeeld tijdloze stukken zijn, in een minimalistische kleur. Maar het geldt net zo goed voor opvallende items in een knalkleur of print, die helemaal bij jou passen.

Unieke kenmerken

Ga op zoek naar jouw unieke kenmerken en kies daar de juiste kleding bij. Zo heeft iedereen een specifiek kleurenpalet dat het beste past bij onder andere je huidskleur, haarkleur en oogkleur. Ontdek je beste kleuren en gebruik ze om je outfits samen te stellen. Hier kun je je ook over laten adviseren, door een kleding- of kleurexpert.

Samen winkelen

Vind je het zelf lastig om items te selecteren? Of je nu online winkelt of door de winkelstraten loopt: ga samen winkelen, met een vriendin bijvoorbeeld. Zij vindt misschien wel heel andere items voor jou, die je zelf niet zomaar zou kiezen. Het is een leuke uitdaging: zoek voor elkaar kledingstukken uit. Zo kom je zomaar tot een nieuw idee voor je stijl! Je kunt ook een personal shopper vragen om mee te kijken naar je persoonlijke stijl.

Kleding is een geweldige manier om je persoonlijke stijl mee uit te drukken. Ga daarom zeker op zoek naar kleding die bij jou past. Dat lukt op verschillende manieren, zoals je leest in de bovenstaande tips. En maak je look af met accessoires, van riem tot tas!