Mike Tyson vs Roy Jones Jr – op wie zet jij je geld in?

Boksliefhebbers weten het natuurlijk al lang: Mike Tyson is weer helemaal back! De bokslegende trekt eind november weer de handschoenen aan in een demonstratiepartij tegen Roy Jones Jr, een andere absolute geweldenaar. Het wordt Tysons eerste gevecht in ruim 15 jaar – en het lijkt erop dat beide vechters het héél serieus nemen.

Return of the giants

De aanstaande terugkeer van de boksgigant van weleer was geen verrassing. Al maanden gonst het van de geruchten, die Tyson zelf voedde met verschillende posts op sociale media. Daarin liet Iron Mike zonder omhaal doorschemeren dat een rentree aanstaande was. Zo viel Tyson tientallen kilo’s af en was hij niet weg te slaan uit de fitnesszaal. Inmiddels gaat het echter een stuk verder en zien we in verschillende posts precies hoe Tyson zich voorbereidt op het gevecht waar elke sportliefhebber (en liefhebber van sportwedden) op zit te wachten.

‘The Baddest Man on the Planet’ traint non-stop sinds de aankondiging en ondanks dat hij 54 jaar oud is, ziet hij er nog steeds opmerkelijk goed uit. Fun fact: mede het gebruik van psychedelica zoals paddo’s en DMT zou Mike op het rechte pad hebben gebracht om het vuur van binnen weer te laten branden. En ook Roy Jones Jr. is er klaar voor. Sterker nog: hij is klaar om te sterven, aldus de bokser zelf.

Explosieve vechter

“Mike Tyson is niet zomaar een gewone puncher. Ik hou van boksen, dus als ik dood moet gaan, ga ik dood als een gelukkig man. Er zijn andere manieren die ik liever ga, maar als ik die kant op ga, dan ben ik daar niet rouwig om”, vertelde hij bij Joe Rogan. “Ik zou tegen Mike Tyson hebben gevochten”, zei Jones. “Hij was de jongste zwaargewichtkampioen aller tijden. Voor mij was hij een van de meest explosieve, vermakelijke jongens die je zou willen zien. Omdat je nooit weet wat hij gaat doen, en dat is dezelfde reden waarom ik nu de ring in stap”, vervolgde hij.

Nóg meer Mike Tyson…

Overigens blijft het waarschijnlijk niet bij deze partij. De trainer van Mike Tyson heeft namelijk gezegd dat de voormalige zwaargewichtkampioen in 2021 maar liefst drie gevechten zou doen. Als alles volgens plan verloopt, met Tyson die Jones verslaat, dan heeft de Braziliaanse coach Rafael Cordeiro gezegd dat hij verwacht dat er nog meer gevechten zullen volgen.

Tijdens een YouTube-interview was Cordeiro – voorheen trainer van ex-UFC-zwaargewicht Wanderlei Silva – in ieder geval optimistisch. “Als hij in de toekomst iets wil doen, zal hij daar klaar voor zijn – 100%”, zei Cordeiro.