Modetrends voor de zomer van 2022 die je niet wilt missen

Ruik je de vage geur van zinderende barbecue, zonnebrandcrème en zilte lucht? Dit kan maar één ding betekenen: het is zomer en onze kasten hebben een opfrisbeurt nodig. De toekomst van de mode is dit seizoen rooskleurig, zowel letterlijk als figuurlijk. Terwijl serene pastelkleuren en betrouwbare neutrale kleuren niet meer weg te denken zijn, zijn onstuimige tinten de blauwdruk voor de optimistische vooruitzichten van dit seizoen. Stel je het opvallende rood van bloeiende klaprozen en het levendige groen van weelderige weiden voor. Dat gezegd hebbende, modetrends voor de zomer van 2022 zijn een mengelmoes van verheven klassiekers en oplevingen van de afgelopen decennia. Ga voor romantische ruches voor je volgende picknick bij zonsondergang of ga voor denim voor een cross-country road trip. Dames, er is voor elk wat wils, en we zijn hier om je te helpen ontdekken welke warm weertrends jouw innerlijke fashionista aanspreken.

Opvallende kleuren en prints die de modetrends van de zomer van 2022 bepalen

Tinten paars zijn de bepalende tinten van de modetrends van de zomer van 2022. Lavendel is dit jaar een koploper vanwege zijn optimistische en kalmerende karakter. Draag ofwel een paarse tint in een tonale look van top tot teen of combineer het met warme neutrale tinten en gedempte groentinten.

Grootschalige patronen vertalen zich op een significante manier van de landingsbanen naar de straten. Ga op zoek naar opvallende penseelstreken, gewaagde artistieke patronen en extra grote aquarel bloemen. Als je deze gewaagde designs in je dagelijks leven opneemt, voelt het alsof je de hele zomer op vakantie bent. Als je de voorkeur geeft aan een meer minimale aanpak, hoef je je geen zorgen te maken. Duidelijke ditsy prints blijven populair vanaf de lente.

Cottage core: de modetrend van de zomer van 2022 voor thuisblijvers

Ontsnappen naar een zomerhuisje voor een lang weekend? Vergeet niet om alle dingen gehaakt in te pakken. De cottage core-trend is snel getransformeerd van een niche-esthetiek naar een manier van leven. Met een nieuwe golf van groene jurk met een patroon is het geen verrassing dat cottage core bovenaan de modetrend kaarten van de zomer van 2022 staat. Sluit je aan bij deze beweging die geworteld is in vrouwelijkheid door op zoek te gaan naar bloemen in de tuin, zoals kleine madeliefjes en handgeschilderde paardenbloem prints. Haal je kleurinspiratie uit moeder natuur met aardse tinten zoals salie, zonsondergang perzik en kalmerende lavendel. Ben je van plan om wilde bloemen te plukken en je zomeroogst te verzorgen? Bescherm je gezicht met een geweven zonnehoed en bescherm je voeten met leren sandalen van Topvintage.