Nieuw huis gekocht? Schaf rolgordijnen aan

Een nieuw huis brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. Maar er komen ook belangrijke keuzes bij kijken. Zo zul je kleuren moeten kiezen, een type vloerbedekking en ook raamdecoratie betekent afwegingen maken. Laten we ons op deze pagina beperken tot de keuze voor gordijnen. Sterker nog; we hebben de keuze alvast voor je gemaakt want je gaat voor rolgordijnen. Waarom? Dat leggen we haarfijn uit op deze pagina.

Daarom koop je rolgordijnen

We gaan je niet zeggen wat je moet kiezen, maar waarom je deze keuze wilt maken. Rolgordijnen bestaan eigenlijk als sinds er lappen stof om kokers gewikkeld worden. En dat is al heel erg lang. Toch zou het tot pakweg de tweede helft van de twintigste eeuw duren voordat rolgordijnen langzaam maar zeker de wereld zouden overnemen. Of in ieder geval de vensters in huizen, kantoren en winkelpanden. Waarom? Omdat rolgordijnen wat betreft prijs gunstig zijn, een neutrale uitstraling hebben en doorgaans weinig onderhoud nodig hebben. Moderne types zien er ook nog eens decoratief uit. De keerzijde van de munt is de overvloed aan goedkope rolgordijnen die de reputatie van dit type raamdecoratie schade hebben toegebracht.

Rolgordijnen op maat

Eigenlijk geldt voor ieder type raamdecoratie dat maatwerk beter is dan standaard maten. Rolgordijnen op maat zien er mooier uit omdat ze perfect aansluiten op het venster, daarnaast heb je geen last van licht dat aan de randen doorschijnt. Wil je precies weten hoe je zelf kunt meten om maatwerk rolgordijnen te bestellen? Lees meer op Poweredblinds.nl, je vindt hier informatie over het meten en het verschil tussen ‘op de dag’ en ‘in de dag’. Zo kun je zelf meten en direct online bestellen. Ook het ophangen kun je eenvoudig zelf doen.

Nieuwe mogelijkheden met rolgordijnen

Geniet voortaan van een superieure nachtrust met verduisterende rolgordijnen. Het materiaal laat geen licht door. Zo kun je lekker doorslapen in het weekend of jouw kinderen kunnen op tijd gaan slapen in de zomer. Je kunt zelfs de raamdecoratie als wekker gebruiken als je elektrische rolgordijnen in huis hebt. Stel de timer in op de tijd dat je wilt opstaan. De gordijnen gaan open en het zonlicht maakt je wakker. Dit werkt als een wake-up light maar dan met natuurlijk licht. Je wordt beter uitgerust wakker en je kunt er jouw interne klok mee trainen.

Alle informatie over rolgordijnen en huisautomatisering kun je op de website van Somfy vinden. Je zult dan bijvoorbeeld ontdekken dat je Hue lampen, Nest luidsprekers en Honeywell thermostaten allemaal aan elkaar kunt koppelen via de TaHoma Switch router met app voor smartphones en tablets.

Meer plezier met twee

De laatste innovatie in rolgordijnen is het duo-rolgordijn. Ditmaal liggen er twee gordijnen over elkaar heen die los van elkaar bewegen. De rolgordijnen zijn verdeeld in horizontale stroken die afwisselend meer of minder doorzichtig zijn. Door ze over elkaar heen te schuiven ontstaat er het effect van jaloezieën maar dan met meer mogelijkheden en controle over het licht. Duo-rolgordijnen zien er ook nog eens heel mooi uit, het is zeker een optie om wat nader te bekijken voor je nieuwe huis.

Een nieuw huis, een nieuwe start en nieuwe rolgordijnen met elektrische bediening. We wensen je veel woonplezier in jouw nieuwe woning!