Overwegen jullie te trouwen? Dit zijn de grootste kostenposten

Je bruiloft kan zomaar de mooiste dag van je leven zijn. Tegelijkertijd kan het één van de duurste dagen van je leven zijn. Voor een gemiddelde bruiloft betaal je al snel minimaal €10.000. Of je kunt gratis trouwen in het gemeentehuis, maar in hoeverre is er dan sprake van een echte bruiloft? Daar kan over gediscussieerd worden.

Waar ook over gediscussieerd kan worden, is het kostenplaatje voor een bruiloft. De kosten voor een bruiloft zijn namelijk afhankelijk van je eigen wensen. Het is hoe dan ook verstandig om met de onderstaande kostenposten rekening te houden.

Kosten voor de locatie

Op welke locatie willen jullie graag trouwen? Gaat je voorkeur uit naar een prachtige locatie bij jullie in de buurt? Of overwegen jullie een trouwlocatie in het buitenland? Uiteraard is dit van grote invloed op het kostenplaatje. Dit is zelfs de belangrijkste factor in de uiteindelijke kosten.

Op dit gebied is het ook niet mogelijk om gemiddelde kosten te benoemen. Er is namelijk bij een trouwlocatie geen gemiddelde. Je kunt voor een basis locatie kiezen, maar je kunt dus ook voor een locatie aan de andere kant van de wereld kiezen. Wees er in ieder geval van bewust dat dit de grootste kostenpost is.

Kosten voor de kleding

Jullie hebben uiteraard een mooie trouwjurk en een trouwpak man nodig. Heb je enig idee wat dit kost? Ook hierbij geldt weer dat de prijzen per aanbieder en soort kledingstuk aanzienlijk uiteenlopen. Je betaalt al snel € 2000 voor een trouwjurk, maar ook voor een trouwpak.

Je kunt het echter zo gek maken als je zelf maar wilt. Wil je bijvoorbeeld een prachtige trouwjurk kopen van een absoluut A-merk? Dan kun je hier probleemloos € 10.000 of zelfs nog meer aan uitgeven.

Een investering in een op maat gemaakt trouwpak voor de man is echter zeker de moeite waard. Op maat gemaakte kleding biedt tal van voordelen, waaronder een perfecte pasvorm, hoogwaardige materialen en de mogelijkheid om je eigen stijl en persoonlijkheid tot uiting te brengen.

Vergelijkbaar met de kosten voor een heren T-shirt, kunnen de prijzen zeer uiteenlopen. Je ziet het mogelijk niet direct op het eerste oog, maar vaak hebben heren een favoriet T-shirt merk vanwege een goede pasvorm of het vertrouwde comfort. Het is dus belangrijk om zorgvuldig te overwegen waar je in wilt investeren en wat past binnen het budget en wensen voor de bruiloft.

Eten en drinken

Jullie kunnen op talloze manieren jullie bruiloft vormgegeven. Je kunt voor een receptie, een kerkdienst, een feest of een combinatie van deze zaken kiezen. De keuze is volledig aan jou. Het is hierbij in ieder geval van belang om rekening te houden met de kosten voor eten en drinken. Willen jullie bijvoorbeeld met jullie families na de bruiloft heerlijk eten? Houd dan rekening met een kostenpost van duizenden euro’s. Ook hierbij geldt weer dat je het zo gek kunt maken als je zelf wilt.

Bijkomende kosten

Bij een bruiloft krijg je met nog veel meer bijkomende kosten te maken. Denk maar eens aan de trouwringen, de uitnodigingen, de bedankjes, het inhuren van een fotograaf en het decoreren van de trouwlocatie. Daarna krijg je mogelijk ook nog de kosten voor de huwelijksreis. Al met al kan gesteld worden dat trouwen geen goedkope hobby is, maar je wilt natuurlijk wel alles goed geregeld hebben voor de mooiste dag van je leven.