Tweedehands auto leasen: wel of niet doen?

Wie een auto leaset betaalt een vast bedrag per maand. Wanneer jij je in private lease verdiept, kan het zijn dat je van de prijs schrikt. Dit betekent niet dat je leasen direct uit jouw hoofd moet zetten. Je kunt namelijk ook een occasion leasen. Maar is dit eigenlijk verstandig? In deze tekst helpen wij jou om te bepalen of het leasen van een tweedehands auto al dan niet interessant is.

Occasion leasen is goedkoper

Bij leasen betaal je maandelijks een bedrag om in een auto te mogen rijden. Het grote voordeel hiervan is dat je niet over veel spaargeld hoeft te beschikken, iets wat wel nodig is om een auto te kopen. Heb je een vast inkomen? Dan kan private lease interessant zijn. Wanneer je het leasen van een nieuwe auto te duur vindt, kun je voor private lease occasion kiezen. Je bent in dat geval niet de eerste eigenaar van het voertuig, waardoor dit misschien minder interessant lijkt. Toch is het wel degelijk aantrekkelijk om een tweedehands auto te leasen.

De lage prijs is de voornaamste reden om een occasion te leasen. Omdat het hier niet om een nieuwe auto gaat, betaal je een lager bedrag om erin te rijden. Soms scheelt het maar een paar tientjes, maar de besparing kan ook een stuk hoger uitvallen. Reden genoeg om het leasen van een tweedehands auto niet direct af te schaffen.

Tweedehands auto’s kunnen nog prima een ronde mee

Omdat een tweedehands leaseauto al een eerdere eigenaar heeft gehad, denk je mogelijk dat de auto van mindere kwaliteit is. Hij is weliswaar al eens gebruikt, maar een occasion kan over het algemeen nog prima een ronde mee. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat je te maken krijgt met hoge onderhouds- en reparatiekosten. Dergelijke kosten zijn namelijk bij het maandelijkse bedrag inbegrepen. Dit betekent dat de leasemaatschappij opdraait voor de kosten als er iets met de auto is.

Aanbod wordt steeds groter

Leasen wint de laatste jaren aan populariteit. Het gevolg hiervan is dat het aanbod alsmaar groter en groter wordt. Hierdoor is er altijd wel een auto te vinden die aan jouw wensen voldoet. Rijd je nu nog in een handgeschakelde auto, maar wil je overstappen naar een automaat? Dan kun je voor een private lease automaat kiezen. Daarnaast kun je een auto in ieder gewenst formaat leasen.

Nadelen tweedehands auto leasen

Ondanks dat het aanbod tweedehands leaseauto’s steeds groter wordt, heb je nog niet zo veel te kiezen als bij nieuwe leaseauto’s. Daarbij komt dat de prijs lang niet altijd veel lager uitvalt dan wanneer je een nieuwe auto leaset. Een derde nadeel is dat een occasion leaseauto soms vaker naar de garage moet. Hij heeft immers al de nodige kilometers afgelegd, waardoor er eerder ongemakken op kunnen duiken.