Vier tips voor het combineren van je sieraden

Als je veel sieraden hebt, wil je ze natuurlijk het liefst ook allemaal veel dragen. Je hebt echter maar plek voor zo veel, en lang niet alles past goed bij elkaar. Zeker als je sieraden hebt van verschillende kleuren (dus zilver en goud) zijn ze lastig met elkaar te combineren. Hoe kun je er dan voor zorgen dat je toch dingen kunt combineren zonder dat het er uit ziet als te veel? De volgende vier tips zullen je hiermee helpen.

Maak gebruik van lagen

Het ‘layeren’ van sieraden wordt vaak gedaan en zowel met kettingen als oorbellen en ringen kun je dit prima doen. Zeker met diverse kettingen boven elkaar kun je makkelijk en snel een speelse look geven aan je outfit. Draag bijvoorbeeld drie kettingen van verschillende lengtes. Zorg er wel voor dat de kleuren goed passen bij elkaar. Alleen maar een gouden ketting met andere gouden kettingen, of zilver met andere zilveren kettingen. Ook kun je als je een sieraad hebt met twee kleuren erin verwerkt die natuurlijk gebruiken in combinatie met de kleuren die hierin voorkomen. Speel ermee en kijk wat samen leuk staat.

Breng het terug in andere accessoires

Als je bijvoorbeeld een zonnebril, een tas of een riem draagt met hierin ook een zilveren of gouden kleur verwerkt, is het al snel makkelijk om ervoor te zorgen dat de sieraden die hierbij horen zorgen voor een geheel. Zo laat je dingen terugkomen en merk je dat alles samenhangt, in plaats van dat dingen los staan van elkaar. Een mooie gouden riem om je middel staat geheid mooi met je 14k gouden ketting.

Niet te veel

Ondanks dat het mooi staat als je gebruik maakt van lekker veel sieraden, kan het ook te veel worden. En dat wil je niet. Wees kritisch in wat je wel en niet aan en om wil doen, en zorg ervoor dat je de perfecte hoeveelheid vindt om te dragen. Dit verschilt natuurlijk ook per persoon. De een draagt twee ringen en de ander heeft er wel acht om. Kijk wat voor jou werkt, maar doe het niet te veel.

Houd het in een stijl

Het staat een beetje gek als je allerlei verschillende stijlen met elkaar combineert. Probeer het rustig te houden en dezelfde stijl aan sieraden te dragen. Natuurlijk kun je het voorzichtig met elkaar combineren, maar houd het dan bij twee stijlen. Anders wordt het echt onrustig en veel, terwijl je met sieraden in dezelfde stijl ook heel veel leuke dingen kunt doen.