Wat haal jij altijd in huis voor het weekend?

Bij de meeste mensen ziet hun boodschappenkarretje er niet op iedere dag van de week hetzelfde uit. Doordeweeks vind je er vooral de ingrediënten voor de dagelijkse warme maaltijden in, aangevuld met wat te drinken, en bijvoorbeeld brood en beleg voor het ontbijt en de lunch. In het weekend is wat we kopen vaak net wat feestelijker. We halen wat andere dingen in huis, wat meer lekkers om van te genieten, en willen daar ook best wat meer moeite voor doen. In plaats van alleen de supermarkt bezoeken we ook speciaalzaken, op zoek naar eten en drinken waar we dit weekend heerlijk van gaan smullen

Een lekker wijntje hoort erbij

In het weekend is het tijd om te genieten. Voor veel mensen het perfecte moment om ook een lekkere fles wijn in huis te halen. Je kunt vooraf al bedenken in welke wijn je dit weekend zin hebt, en deze wijn kopen zodra het zover is. Ook kun je er natuurlijk voor kiezen om juist niets voor te bereiden, en je gewoon eens te laten verrassen door het assortiment. Kies eens de eerste wijn die je aanspreekt waar je oog op valt, dan ontdek je nog eens iets! Wijn kopen kan op verschillende manieren, en op verschillende plekken. Wist je dat je er ook online voor terecht kan? De online slijter is in opkomst, en zorgt ervoor dat je wijn gewoon aan de deur bezorgd wordt. Even chardonnay wijn bestellen en laat dat weekend maar beginnen!

Uitgebreid ontbijten en lunchen

In het weekend nemen we ook voor het ontbijt en de lunch vaak net wat meer tijd dan doordeweeks. Daarom halen we er graag wat lekkers voor in huis. Verse croissants, luxebroodjes, vers sap: allemaal dingen die we doordeweeks meestal niet halen, maar waar we in het weekend extra van genieten.

Wat zet je ’s avonds op tafel?

Ook wat we ’s avonds eten wil in het weekend nog wel eens anders zijn dan doordeweeks. Er zijn mensen die zich er juist in het weekend eens lekker makkelijk vanaf maken, en vooral kiezen voor een pizza of iets anders dat weinig moeite kost. Echt koken, dat komt na het weekend wel weer. De echte kookliefhebbers grijpen het weekend juist aan om uitgebreid de keuken in te duiken, en zullen juist meer aandacht besteden aan het avondeten dan zij doordeweeks kunnen.

Wat lekkers om de dag af te sluiten

Tenslotte kopen veel mensen voor het weekend ook nog iets lekkers om de dag mee af te sluiten. Dat kan een simpele zak chips zijn, maar menigeen gaat ook even langs de kaasboer, of koopt lekkere verse nootjes. Juist in het weekend kiezen we vaker voor luxe, voor iets dat écht lekker is. Tijd om te genieten!