Wat zijn stoere sporten voor meisjes?

Waar er eerder een vrij duidelijke onderverdeling was tussen welke sporten voor jongens en welke sporten voor meisjes zouden zijn, is dat vandaag de dag gelukkig een stuk flexibeler! We hoeven namelijk niet meer in die hokjes te denken. Dat komt goed uit voor stoere meisjes, die voornamelijk fan zijn van de sporten waar veel jongens opzitten. Meisjes kunnen die sporten ook gewoon doen! Aan welke stoere sporten voor meisjes we denken? Lees verder om er meer over te weten te komen.

Voetbal

Voetbal is hartstikke stoer! Steeds meer meisjes kiezen ervoor om deze sport te doen. Het is daarbij enorm gezellig om in teamverband op het veld te staan, en samen wedstrijden te spelen. Met mooie voetbalkleding is het al helemaal een feest om te voetballen: de juiste outfit telt zeker mee! Tijdens de wedstrijden wordt er meestal gespeeld in een korte broek en een T-shirt. Bij de trainingen kunnen trainingspakken juist ook worden gedragen, om warmer in te blijven.

Judo

Met judo kunnen stoere jongens en meisjes zich helemaal uitleven! Deze zelfverdedigingskunst uit Japan vraagt om kracht, precisie en beheersing. Door het behalen van verschillende banden zit er echt een opbouw in de sport, wat natuurlijk motiverend werkt.

Kickboksen

Nog een coole verdedigingssport is kickboksen! Dat gaat er net een tandje sneller aan toe dan judo: het is maar net wat er het leukst gevonden wordt. Bij de vechtsport mogen zowel de handen als de benen worden gebruikt, waarmee dus het hele lichaam wordt getraind. Kickboksen is een uitdagende sport: perfect voor stoere meiden.

Snowboarden

Sneeuw en snelheid: met snowboarden komt het samen. Een toffe bezigheid op wintersport, maar ook in ons eigen land kan deze sport gewoon worden beoefend! Er zijn namelijk verschillende indoor locaties voor snowboarden. Zo kan de sport dus het hele jaar door worden gedaan – al is het natuurlijk het tofst om op een echte sneeuwpiste te staan.

Skateboarden

Bij een sport op een board denken we uiteraard ook aan skateboarden! Vaak worden snowboarden en skateboarden gecombineerd: bij beide sporten sta je immers op een plank. Met skaten is niet alleen de sport zelf cool, maar ook de bijzondere cultuur eromheen. Zo gaat er een hele nieuwe wereld open!