Weg met het ongedierte in bed!

Je bed is een plek waar je ongerust van jouw nachtrust moet kunnen genieten. Het is dan ook zeker geen plek waar je ongedierte wilt aantreffen. Uiteraard is het hebben van ongedierte nergens in huis wenselijk. Maar het hebben van ongedierte in bed is voor veel mensen een ware nachtmerrie. Zijn er inderdaad beestjes die ongevraagd met jou het bed delen? Laat deze dan snel en effectief bestrijden.

Hoe herken je bedwantsen?

Kamp jij met een rode en jeukende huid? Dan zijn er tal van redenen denkbaar die aan deze klachten ten grondslag kunnen liggen. Het is dan ook begrijpelijk dat je niet direct aan ongedierte denkt. Maar spelen de klachten vooral op na een nacht slapen? Dan is het toch raadzaam om jouw bed op ongedierte te gaan checken. En meer specifiek op bedwantsen. Dit zijn kleine beestjes die zich, zoals de terminologie al doet vermoeden, vooral in bed schuilhouden. De beestjes zijn bruin van kleur en slechts heel klein van stuk. Hierdoor zijn ze met het blote oog lastig waar te nemen, dus je moet echt goed kijken. Heb je inderdaad bedwantsen aangetroffen? Start dan direct met bedwantsen bestrijden.

Waar komen de beestjes vandaan?

Ongedierte vind je liever niet in je bed. Maar wat kun je ertegen doen? Hoe kun je bedwantsen in bed voorkomen? Bedwantsen zijn kleine beestjes die zich niet zomaar in jouw bed kunnen bevinden. Ze moeten ergens vandaan komen. Deze beestjes houden van reizen want ze zijn vaak afkomstig van een vakantieadres. Ben je bijvoorbeeld onlangs op vakantie geweest? En zijn de jeukklachten daarna begonnen? Dan is de kans aanwezig dat jij vanaf jouw vakantieadres de bedwantsen hebt meegenomen. Wil je deze ongediertesoort uit jouw bed weren? Controleer jouw bagage dan dus goed op deze ongewenste medereizigers. Door hier alert op te zijn, kun je de kans op een ongedierteplaag thuis beperken.

Bestrijding van de bedwantsen

Voor de meest snelle en effectieve ongediertebestrijding kun je altijd het beste een professional inschakelen. Een professionele ongediertebestrijder beschikt immers over alle benodigde middelen voor een doeltreffende bestrijding. Maar je kunt in het geval van bedwantsen ook zelf met de bestrijding starten. Je kunt om te beginnen een speciale spray tegen bedwantsen gebruiken. Deze dien je op alle kiertjes in de besmette ruimte aan te brengen. Echter, deze spray is giftig dus spray met mate en ventileer goed. Daarnaast is het stofzuigen van de ruimte en het heet wassen van beddengoed raadzaam. Hiermee kun je de plaag namelijk indammen. Wil je écht zeker weten dat alle beestjes verdwenen zijn? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in.