Zo combineer je een hoodie!

Hoodies zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. De meeste mensen hebben er dan ook wel één of meerdere in hun kast hangen. Niet gek, want een hoodie heeft een stoere uitstraling en zit ook nog eens heel erg lekker. Dit zijn overigens niet de enige redenen om een hoodie te kopen. Je kunt de trui namelijk ook met talloze kledingstukken combineren. Hieronder zetten we een aantal kledingstukken op een rijtje die je prima kunt dragen in combinatie met een hoodie.

Lange broek

Heb je een hoodie in de kast hangen? Dan kun je deze prima boven een lange broek dragen. Zo misstaat zo’n trui bijvoorbeeld niet boven een spijkerbroek. Omdat een hoodie gezien wordt als een stoere trui, combineer je deze bijvoorbeeld met een spijkerbroek met gaten. Op deze manier loop je in een stoere outfit. Je kunt een hoodie overigens ook combineren met een spijkerbroek zonder gaten.

Een hoodie met spijkerbroek vormt een goede combinatie, maar je kunt zo’n trui ook prima boven een nette pantalon dragen. Je kunt dan nog steeds casual en zakelijk overkomen. Wil je een hoodie combineren met een pantalon? Dan is het zaak de juiste kleuren te kiezen. Draag bijvoorbeeld geen felgekleurde hoodie boven een donkere pantalon, maar kies voor een grey hoodie. Grijs is een neutrale kleur, waardoor dit prima matcht met een donkere pantalon.

Korte broek

Doordat de gemiddelde trui redelijk dik is, dragen veel mensen een hoodie voornamelijk op koudere dagen. Toch kun je en hoodie ook in de zomer dragen. Vandaar dat jij deze trui ook prima kunt combineren met een korte broek. Op een zonnige dag laat je jouw hoodie waarschijnlijk in de kast hangen. Ga je in de avond van huis? Neem jouw hoodie dan mee. ’s Avonds kan het namelijk (flink) afkoelen, waardoor de trui ongetwijfeld van pas komt.

T-shirt

Heb je het snel warm? Dan loop je waarschijnlijk veelvuldig in een T-shirt. Toch kom je ook vaak genoeg in de situatie dat het eigenlijk net te koud is voor een T-shirt. In dat geval komt een hoodie van pas. Dit kledingstuk schiet je namelijk makkelijk aan een uit. Hierdoor is een hoodie uitstekend te combineren met een T-shirt. Draag je de trui over het T-shirt? Dan hoef je bovendien geen rekening te houden met de kleuren. In de meeste gevallen verhult een hoodie namelijk het gehele T-shirt.

Vest of jas

Veel mensen combineren een hoodie met een jas of vest als het koud is. Dit is inderdaad een prima optie, maar je kunt zo’n trui ook in de zomer of lente combineren met een vest of jas. Sterker nog, in deze seizoenen is een hoodie in combinatie met een trui of vest juist een uitstekende keuze. Draag het kledingstuk op zonnige dagen bij voorkeur open, zodat de hoodie zichtbaar is.

Pak of blouse

Veel mensen rekenen een hoodie tot de sportkleding. Daarom denk je mogelijk dat je dit kledingstuk niet goed kunt combineren met nette kleding. Dit is een misvatting. Eerder in deze tekst haalden we al aan dat je een hoodie prima kunt combineren met een nette pantalon. Zo’n trui misstaat echter ook niet in combinatie met een pak of blouse. Zo kun je bijvoorbeeld een beige hoodie onder een pak dragen. Daarnaast is een hoodie ook uitermate geschikt om snel over een blouse aan te schieten.