Zo koop je tweedehands kleding online

Het kopen van tweedehands kleding begint steeds weer een trend te worden. Je bent namelijk duurzaam bezig door oude kleding een nieuw leven te geven in plaats van het kopen van nieuwe kleding. Naast het verkleinen van je ecologische voetafdruk bespaar je ook een hoop op de kosten. Wil je tweedehands kleding online kopen, lees dan de tekst hieronder door om te weten hoe je dit het beste kunt doen.

1.  Download een app

De online tweedehands kleding community blijft steeds meer stijgen. Volgens cijfers koopt 1 op de 5 Nederlanders regelmatig kleding online en dit cijfer blijft jaarlijks omhoog gaan dankzij de steeds moderner wordende technologie. Hierdoor vind je tegenwoordig talloze handige apps die je kunt downloaden om zelf op zoek te gaan naar unieke kleding. Kies de beste apps uit en maak een vergelijking wanneer je gaat shoppen.

2.  Voer specifieke zoektermen in

Als je online gaat zoeken naar tweedehands kleding, maak dan gebruik van specifieke zoektermen. Hoe duidelijker je bent, des te sneller je vindt waar je naar op zoek bent. Wees zo concreet mogelijk. Maakt de website gebruik van filters, maak daar dan ook gebruik van op basis van je maat of andere persoonlijke wensen. Je kunt ook je vorige zoekopdrachten bewaren voor de handigheid als je vaker shopt online.

3.  Kies wat jou goed staat

Ga voor tweedehands kleding waarvan je al weet dat ze je goed passen en dat je ze waarschijnlijk niet terug hoeft te sturen. Lang niet elke tweedehands online kledingzaak heeft soepele ruil- of retourmogelijkheden, dus wees zeker van je aankoop. Twijfel je? Neem dan je eigen maat of een maatje groter.

4.  Let op de kwaliteit van de foto

Check de foto die er gebruikt wordt om het kledingstuk te promoten. Hoe beter (de kwaliteit) van de foto, des te groter de kans dat je een goede aankoop doet. Let ook op de manier waarop het kledingstuk gepresenteerd wordt op de foto (gekreukeld, op de grond) en in hoeverre het om professionele foto’s gaat of niet.

5.  Volg mensen die zich leuk kleden ter inspiratie

Door mensen te volgen die zich leuk kleden in hun alledaagse leven kun je inspiratie opdoen. Je kunt nagaan waar ze hun kleding vandaan halen en checken of er nog meer kledingstukken beschikbaar zijn in jouw stijl. Vooral bekende influencers plaatsen regelmatig leuk geklede foto’s op hun social media.