Zo voorkom je blaren tijdens het werken

Als je de hele dag op je voeten staat, is dit vroeg of laat haast vragen om blaren. Zeker wanneer je begint met het werk en je dus nog niet gewend bent aan het lange staan, kun je last krijgen van blaren. Dat is vervelend, want vaak moet je er dan nog een hele dag op werken en heb je ook geen tijd om het te laten genezen, want je moet de volgende dag gewoon weer door. Hoe kun je blaren voorkomen?

Draag de juiste sokken

De juiste sokken zijn cruciaal als het gaat om het voorkomen van blaren. Het is niet voor niks dat veel merken die werkschoenen verkopen, ook sokken verkopen. Worden jouw voeten vochtig door regen of zweet? Door het vocht kunnen er sneller blaren ontstaan. Werksokken voeren dat vocht af en zorgen tegelijkertijd ervoor dat er minder plekken zijn waar de schoen op de voet drukt, wat ook nog eens zorgt voor minder blaren. Om te voorkomen dat jouw voeten of sokken nat worden door regen, zijn waterdichte werkschoenen ook ideaal. Zijn je sokken toch nat geworden, doe dan een droog paar sokken aan.

Wen aan jouw werkschoenen

Heb jij je werkschoenen nog nooit gedragen, en ga je er dan in één keer een hele werkdag op lopen? Daar worden je voeten waarschijnlijk niet blij van. Als je in plaats hiervan probeert om de schoenen een beetje in te lopen en te wennen aan de schoen, wordt het in een keer een stuk makkelijker om de hele dag de schoenen te dragen zonder moeite. Alsnog zal het wennen zijn, maar je bent waarschijnlijk wel een stuk sneller aan de schoenen gewend als je ze ook buiten het werk om af en toe even draagt.

Zoek werkschoenen die echt goed passen

Schoenen die niet perfect passen, zijn vaak een boosdoener als het gaat om blaren en pijnlijke voeten. Punten waar druk op staat of waar de schoen niet zit waar hij hoort kunnen, zeker bij het dragen voor langere tijd, zorgen voor irritaties en dus ook blaren. Daarom is het van belang dat je jouw schoenen goed past en ze alleen aanschaft als ze helemaal goed zitten. Niet te groot, maar ook zeker niet te klein. Beide hebben namelijk negatieve gevolgen. Werkschoenen heren komen in allerlei maten, dus waarschijnlijk zit ook jouw maat er gewoon tussen. Eventueel heb je een tussenmaat nodig. Zoek bijvoorbeeld jouw Redbrick werkschoenen naar keuze en zorg dat ze goed passen.